Rechten voor de consument

Online shoppen

Verreweg het grootste deel van de webwinkels die online hun producten aanbieden zijn behoorlijk veilig. Toch is het goed om te weten dat je rechten als consument goed zijn geregeld. En webwinkels hebben een aantal plichten waar ze zich aan te houden hebben.

Als je vooraf je rechten en plichten kent als consument dan kun je beter beoordelen of je hebt te maken met een betrouwbare winkel. En doe je dan toch een keer een miskoop dan weet je ook waar je aan toe bent. Daarom hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

  • ConsumentenwijzerBedenktijd: Voor kopen op afstand, dus ook als je online kinderkleding gaat kopen, dan heb je recht op bedenktijd.
  • Kwaliteit: een product dat je koopt moet de eigenschappen hebben die je er van mag verwachten.
  • Informatie: Winkels moeten je bepaalde informatie verstrekken. Webwinkels hebben daarnaast nog wat extra plichten met betrekking tot de informatie die ze je moeten geven.
  • Terug sturen: Je kan als je niet tevreden bent, omdat je je bedacht hebt binnen de bedenktijd of omdat het niet aan de verwachtingen voldoet, een product terug sturen.

 

 

 

Tags: