Paypal

Paypal, online betaalmogelijkheden

Paypal is een veelgebruikte betalingsmethode op internet. Op veel sites, zoals eBay en Marktplaats, kun je snel, makkelijk met Paypal aankopen doen. Als je een Paypal-rekening hebt hoef je om te betalen alleen nog maar je emailadres en wachtwoord in te vullen. De methode is bovendien heel veilig, want je hoeft niet met je ‘echte’ bankgegevens of Creditcard gegevens te werken, die blijven verborgen achter je Paypal-rekening. Paypal biedt bovendien Aankoopbescherming. Dat wil zeggen dat je  (zonder eigen risico!) de aankoopprijs en de verzendkosten terugkrijgt als je de gekochte producten niet ontvangt, of als deze niet aan de beschrijving voldoen. Bovendien kan je altijd gratis geld terugboeken van de Paypal-rekening naar je bankrekening.

Hoe begin ik met Paypal?

Eerst open je, in een paar eenvoudige stappen, een (gratis) rekening bij Paypal. Vervolgens koppel je daar een bankrekening of creditcard aan. Als je een credit card aan de rekening koppelt kun je direct met je Paypal-rekening gaan betalen. Als je een bankrekening aan de Paypal-rekening koppelt kan je pas betalen na twee of drie werkdagen. Dat komt omdat de bankrekening eerst geverifieerd moet worden.

Wat kost Paypal?

Er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een Paypal-rekening en je betaalt ook geen vaste kosten per maand of iets dergelijks. Een betaling doen is ook gratis. Kopers betalen alleen een klein bedrag als Paypal de betaling naar vreemde valuta moet omrekenen. In alle andere gevallen is Paypal gebruik voor kopers dus gratis.

Betalingen ontvangen is niet gratis. Voor betalingen vanuit Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of een EU-land (inclusief Nederland zelf) wordt €0,35 gerekend plus 3,4% van het betaalde bedrag. Voor alle landen naast de bovengenoemde wordt €0,35 plus maximaal 3,9% van het betaalde bedrag gerekend. Als je meer dan €2500 per maand ontvangt op je Paypal-rekening kan je een zakelijk tarief aanvragen. Hoe meer je ontvangt, hoe lager de kosten worden.

Tags: