Credit Card

Een creditcard, zo wordt het in Nederland genoemd, heeft in Vlaanderen een andere benaming, namelijk de kredietkaart. Het gaat hierbij om een pas waarmee je aankopen kunt doen. Je moet als gebruiker altijd pas achteraf betalen. Normaal gesproken doe je betalingen meteen, maar bij de creditcard is dat vaak aan het einde van de maand.

Mensen die er voor kiezen om een creditcard te gaan gebruiken, kiezen er voor om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit komt omdat je achteraf pas gaat betalen. Door de kaart kun je producten meteen betalen, dit is de lening die je hebt.

Geschiedenis van de creditcard


In 1950 is de kredietkaart uitgevonden door Ralph Schneider en Frank X McNamara. Deze kredietkaart is als eerste geproduceerd door Diners Club. In 1957 is deze kaart gepubliceerd op de Nederlandse markt. Voor de hogere marktsegmenten was de creditcard erg in trek. Veel zakenlieden en reizigers maakten er in die tijd al veel gebruik van.

Werkwijze creditcard


Het betalen met de creditcard is eenvoudig. Wereldwijd kan deze betaalmethode gebruikt worden. Je hoeft maar een handtekening te zetten en je pas te tonen en dat is voldoende. Het betalen met een handtekening werd na enige tijd als onveilig gezien. Daarom is er nu een pincode aan toegevoegd. Een betaling is nu een stuk veiliger, want als mensen nu je pas en handtekening hebben kunnen ze nog niets, omdat zij een pincode nodig hebben. Geld opnemen is met de creditcard ook mogelijk, zeker in het buitenland kan dit een veiligere manier zijn dan alleen betalingen doen met de creditcard bij een eetgelegenheid bijvoorbeeld.

Internetbetalingen met de creditcard


Als je op internet iets wilt bestellen is de creditcard een ideaal middel. Je zou uit het buitenland goederen kunnen laten komen en dan met de creditcard kunnen betalen. Ook via websites als Marktplaats.nl en Ebay.com is dit betaalmiddel erg in trek.

 

Creditcards

Tags: