Online kinderkleding kopen

online kopen

Kinderkleding kopen is niet altijd een pretje. De meeste ouders herkennen het wel: met kinderen een winkel in stappen en niet rustig kunnen rondkijken, steeds je kind of kinderen controleren of corrigeren, wellicht zelfs chagrijnig worden omdat je niet kunt doen wat je wilt doen. Of natuurlijk gewoon even geen tijd hebben om de winkels af te gaan.

Wij hebben hier veel informatie verzameld over online winkelen, en dan natuurlijk met name voor het kopen van kinderkleding:

 • Online betalen: een overzicht van de diverse mogelijkheden die je hebt om online voor je aankopen te betalen.
 • Rechten: wat zijn nu eigenlijk je rechten en wat zijn je plichten als consument. 
 • Veilig winkelen en de rol van keurmerken: hoe kun je weten dat je veilig online winkelt.

Wat is dan idealer om achter je computer te zitten met een kop koffie erbij en online kinderkleding kopen! Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer mensen er voor kiezen om online kleding of andere artikelen te kopen.

Voordelen online kopen

Er zijn veel voordelen tebedenken voor het online shoppen:

 • Je hoeft de deur niet uit en kunt rustig op je gemak kleding bekijken en de goedkoopste en leukste kleding uitzoeken;
 • Het aanbod aan online kinderkledingwinkels is enorm groot, waardoor er veel keus is aan merken en kinderkleding;
 • Online kinderkleding kopen is erg makkelijk. Heb je het nog nooit gedaan? dan vind je meestal bij de webwinkels wel een handleiding hoe het allemaal werkt;
 • Het is vaak goedkoper dan kinderkleding in winkels kopen, omdat er geen winkelpand gehuurd hoeft te worden en er geen verkopers betaald hoeven te worden;
 • Er zijn regelmatig spectaculaire aanbiedingen, waarbij je soms tot wel 70%  korting krijgt;
 • Je kunt op een makkelijke manier betalen, via Ideal, paypal of met je credit card;
 • De gekochte artikelen zijn vaak binnen èèn of twee dagen in huis;
 • Soms is een artikel in de winkel uitverkocht, maar nog wel via internet te bestellen en
 • Als iets niet goed is, kun je het makkelijk terug sturen.

Nadelen

Dit laatste is natuurlijk ook een nadeel. Omdat je de kleding niet direct kunt zien of vasthouden, kan het zijn dat je net de verkeerde maat hebt, of dat de stof tegen valt of de kleur. En dan moet je de moeite nemen om alles terug te sturen. Gelukkig doen bedrijven daar niet moeilijk over. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de maten. Een aantal websites hebben een matentabel, waardoor je beter kunt inschatten welke maat je voor je zoon of dochter moet kopen. Maar mocht je tijd over hebben, dan is het ook een mogelijkheid om eerst langs een aantal kledingwinkels in je buurt afgaan, om alvast te oriënteren wat je wilt en opschrijven welke kleding je leuk vindt en welke maat je nodig hebt. Dit vergt wel wat voorwerk. Maar dan kun je daarna op je gemak online de goedkoopste kinderkleding websites zoeken.

Kinderen van Benetton

Een tweede nadeel van het online shoppen, is dat niet alle kleding van een bepaald merk wordt aangeboden. Als je net je zinnen hebt gezet op dat ene truitje, kan het gebeuren dat het uitverkocht is of niet wordt aangeboden via internet. Vooral als je voor de slimme “koopjes” gaat zul je dit merken. Je moet er op tijd bij zijn, anders zijn de leukste dingen weg of is net die ene maat van je dochter of zoon uitverkocht. Ook vind je (als je tenminste voor goedkope kinderkleding gaat) niet altijd de nieuwste kledingcollectie op internet, maar de winter of zomercollectie van het jaar ervoor. Als je daar geen problemen mee hebt is het ideaal om op deze manier toch voor de stijlvolle merken te gaan. Maar als je voor het nieuwste van het nieuwste gaat, dan betaal je naar verhouding iets meer. Maar het is altijd nog goedkoper dan in een kledingwinkel in de buurt te gaan shoppen.

Een laatste nadeel is dat je verzendkosten moet betalen als je online kinderkleding besteld. De verzendkosten variëren van 4 tot 10 euro. Sommige webshops rekenen geen verzendkosten bij een besteding van 100 euro of meer. Dus voor je tot een bestelling overgaat zou je daar goed naar kunnen kijken.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat er veel meer voordelen op te noemen zijn dan nadelen wat betreft het online shoppen. Dus online kleding kopen is zeker de moeite waard!