Online betalen

Online Betalen

Het is natuurlijk heerlijk om online kinderkleding te winkelen, je kan lekker vanuit je luie stoel de winkels aflopen of koopjes jagen. Maar wat wel iets lastiger is is het betalen. Er zijn verschillende manieren waarop je voor je online gekochte spulletjes kan betalen.

Bij aflevering: onder rembours

Allereerst kan je bij veel online winkels nog steeds gewoon met contant geld betalen. Je betaald dan alleen niet direct aan de webwinkel, maar aan de postbode die het pakketje bij je thuis komt afleveren. Dit heet "onder rembours" betalen. Veel webwinkels bieden je deze mogelijkheid, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat het vaak duurder is. Een webwinkel betaalt hiervoor namelijk extra aan Post NL of een andere distributeur voor deze service. En daarnaast moet de winkelier langer wachten op zijn geld, wat voor hem ook weer kosten meebrengt. Over het algemeen zal een winkelier deze kosten aan jou doorberekenen. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat het veiliger is. Je weet zeker dat je het product ook ech geleverd krijgt.

Credit Card

Bij bestelling: online betalen

Er zijn verschillende mogelijkheden om meteen bij bestelling online te betalen. Tegenwoordig bieden alle webwinkels één of meer van deze mogelijkheden. Veelal is dit verreweg het goedkoopst. We hebben specifieke artikelen gewijd aan de belangrijkste mogelijkheden:

  • IDeal: betalen via je vertrouwde internet bankieren
  • Credit Card: een makkelijke manier van online betalen
  • Paypal: de grootste online speler voor betalingen

Achteraf betalen: via de bank

Sommige webwinkels bieden ook de mogelijkheid om achteraf te betalen. Vooral bij enkele online winkels die zijn voortgekomen uit de traditionele postorder bedrijven zie je deze mogelijkheid nog wel. Achteraf betalen betekent dat je pas als je het product hebt gekregen en uitgepakt via de bank (meestal met een acceptgiro) betaalt. Bevalt een product niet dan kun je het per post weer terug sturen en hoef je niets te betalen. Dit is verreweg de veiligste manier. Al moet je wel een beetje discipline hebben omdat het op deze manier wel heel makkelijk is om online je spulletjes te kopen, ook als je even krap bij kas zit.

Tags: