Goedkope Kinderkleding Outlet

Outlet

Ben je op zoek naar kinderkleding van bepaalde topmerken, maar wil of kun je er niet de volle mep voor betalen? Dan moet je zeker in een goedkope kinderkleding outlet store zijn! Veel kinderkleding webwinkels bieden ook een Outlet assortiment. Kijk hier voor een overzicht van webwinkels met Outlet Kinderkleding.

Kinderkleding Outlet

Een outlet store is een winkel waar bekende merken hun kinderkleding (of andere artikelen), tegen sterk verlaagde prijzen aanbieden. Dit zijn voornamelijk restpartijen, retourzendingen of overproductie van kinderkleding. De meeste bekende merken brengen namelijk jaarlijks meerdere keren een collectie uit. De oude collectie wordt uit de schappen gehaald en beland uiteindelijk in een outlet store. Op deze manier verkopen de fabrikanten hun voorraden onder eigen beheer en beschermen zo hun merkimago. Het gaat vaak om oudere collecties van het jaar ervoor. Maar dat wil zeker niet zeggen dat er alleen kleding te vinden is dat “uit de mode”.

Een groot voordeel van een outlet winkel voor kinderkleding is dat je topmerken kunt krijgen voor een aanzienlijk lagere prijs dan de gewone verkoopprijs. Het kan soms wel 30 tot 70% schelen. Zoals elke ouder uit ervaring weet, groeien kinderen soms wel èèn tot twee maten per seizoen en dan is zo’n outlet store een uitkomst.

Kinderkleding Waslijn

Nadelen Outlet

Helaas is er ook een klein nadeel aan het kopen van kleding bij een outlet winkel. Doordat er voornamelijk restpartijen en overproductie van kinderkleding wordt verkocht, is de kans groot dat je niet alle maten kunt vinden. De meest gangbare maten zijn snel uitverkocht of bereiken niet eens de outlet. Of dat ze net niet dat truitje of broekje hebben waar je je zinnen op had gezet. Je krijgt wat je krijgt, is het motto. Maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken, het aanbod is groot en de prijs is klein!! Daar doen we het toch voor?!

Factory Outlet Centers

Sinds een aantal jaren bestaan er ook de zogehete “factory outlet stores” of “outlet centers”. Dit is een grote concentratie winkels, waar alle fabrikanten van bekende topmerken hun kleding aanbieden. Natuurlijk tegen een zeer gunstige prijs. Tussen alle winkels door, bevinden zich er meerdere restaurantjes en cafe’s zodat je tussen het shoppen dor even kunt uitrusten onder het genot van een kopje koffie. Omdat het zo groot is, lijkt vaak net op een dorp. Een factory outlet is dé shopspot voor liefhebbers van bekende merken in kindermode, maar natuurlijk ook in dames- en herenmode.

Er zijn in Nederland meerdere kleine outlet stores te vinden. Zoek op internet naar outlet store met je plaatsnaam en je krijgt wat je zoekt. Maar als je je echt een hele dag in de “outlet-wereld” wilt wanen, moet je in een outlet factory zijn. Er zijn in Nederland drie factory’s te vinden. Deze zijn: 

  • Batavia Stad in Lelystad
  • Designer Outlet Roermond
  • Rosada Factory Outlet in Roosendaal

Neem eens een kijkje in een goedkope outlet kinderkledingwinkel, het is zeker de moeite waard!