Kinderkleding zelf maken

Wil je creatief bezig gaan of heb je nog leuke lapjes in de kast liggen? Maak je eigen kinderkleding of (woon)accessories voor de kinderkamer! Op die manier heb je dubbel plezier. Ten eerste natuurlijk bij het maken van de kleertjes. Maar daarna heb je ook dubbel plezier als je je kinderen in je zelfgemaakte kinderkleding rond ziet lopen.

 

Kinderkleding zelf maken

Wat heb je nodig om zelf aan de slag te gaan?

  • Patroonpapier
  • Naaimachine
  • Garen
  • Schaar
  • en natuurlijk leuke stofjes.

 

D.m.v. een patroon die je van internet of uit een Knippie (vakblad) kan halen kan je zelfs als beginnend naaister aan de slag.

Heb je nog geen stof? Dan kan je stofjes op diverse markten kopen. Erg leuk is het om op zaterdag een bezoekje te brengen aan de Lapjesmarkt in Utrecht. Deze wordt elke zaterdag gehouden van 8.00 tot 13.00 in de Breedstraat in Utrecht. Ook een leuke tip is eens bij de IKEA te kijken, deze heeft geweldige stofjes voor de kinderkamer!

Recyclen doe je zo!

Vind je het moeilijk de te kleine t-shirts van je kindje(s) weg te doen? Recycle deze dan tot een knuffeltje, patchwork kussen of speel plaid. 

Teken een vorm van bijvoorbeeld een beest die je kindje leuk vind, knip deze uit papier, leg dit patroontje op het t-shirt, knip deze uit, stik de stofjes op elkaar, laat een klein gaatje open om de knuffel op te vullen met watten van de drogist en je hebt een eigen ontworpen en gemaakte knuffel!

Analysed Kinderkleding maken

Op de t-shirts van je kinderen staan ook vaak leuke printjes. Deze kan je uitknippen en op een uni t-shirt of accessoires stikken of strijken (mbv vliesofix), als applicatie!

Er zijn tevens diverse naaischolen waar je terecht kan als je onder begeleiding je kinderkleertjes of accesosires wilt maken. Zin om zelf aan de slag te gaan tijdens een workshop? Of heb je wat te vieren? Bijv. een kinderfeestje of babyshower. Dan zijn de workshops van Analysed erg leuk. Styling- & Design bureau Analysed biedt diverse creatieve workshops aan waaronder het maken van kinderkleding en zelf maken van woon accessoires.

Kijk dus snel op Analysed.nl voor een leuke workshop.

 

Tags: