Terug sturen, geld terug

Niet goed geld terug garantie

Als je online iets koopt (dus ook kinderkleding) en niet tevreden bent dan kan je het terug sturen. Overigens hoeft er niet per definitie iets mis te zijn met het product. Zoals we ook op onze pagina over bedenktijd schrijven kun je meestal binnen zeven werkdagen na ontvangst een artikel terug sturen zonder opgaaf van reden.

Wat krijg je terug

Als je besluit iets terug te sturen naar de (web)winkel dan moet de winkelier je het volledige bedrag terug betalen. Dat is dus inclusief extra kosten zoals bijvoorbeeld bezorgkosten. Wat je over het algemeen niet terug krijgt zijn de kosten die je maakt om het product terug te sturen. Sommige webwinkels bieden gratis retourneren wel aan als extra service. Met name bij kinderkleding of schoenen is dit erg handig omdat er relatief vaak iets terug moet omdat het toch net niet past.

Bewijs

Als je iets terug stuurt en het komt niet aan, of het product raakt onderweg beschadigd dan is het risico voor jou. Wat dus wel handig kan zijn als je iets terug stuurt is om een bewijs in handen te hebben dat het product ook echt is afgeleverd. Bij het postkantoor of de koeriersdienst waar je gebruik van maakt kan je "bericht van ontvangst" vragen. Dan krijg je zodra het product is aangekomen een bewijs. Zo kan een webwinkelier je nooit voor de gek houden en zeggen dat hij niets heeft ontvangen.

 

Tags: