Oilily

Waarschijnlijk een van de bekendste kinderkledingmerken is Oilily. Het wat duurdere merk staat bekend om kinderkleding met zijn vrolijke en schattige printjes en kleuren! Voor velen was het dan ook een schok toen april 2009 alle winkels werden gesloten. Oilily Stores BV werd failliet verklaart.

Oilily KinderkledingHet Nederlandse kinderkledingmerk Oilily werd in 1963 opgericht door Willem Olsthoorn. Het is bekend geworden door de felgekleurde kleding voor baby’s en meisjes. Zelfs de moeders waren helemaal weg van het merk. Later maakte het merk ook kleding voor dames. Omdat het bedrijf in de jaren 90 verlies leed, verkocht Willem Olsthoorn in 2003 het merk aan het investeringsmaatschappij H2Equity en ABN Amro Participaties. Hierna ging het bergafwaarts. Na een aantal moeilijke jaren is het bedrijf in 2008 failliet verklaart. De familie Olsthoorn wilde het bedrijf in eigen handen houden en hebben alle merkactiviteiten overgenomen. Zij hoopten hiermee het bedrijf weer nieuw leven in te blazen. Inmiddels werkt de familie Olsthoorn weer aan nieuwe collecties en lijkt het weer goed te gaan.

Want ook al is het kinderkledingmerk Oilily niet meer te vinden in de winkels, online is het nog wel te koop. De oude kledingcollecties zijn online nog in vele webshops te vinden. Dus als je op zoek bent naar goedkope Oililykleding en je vindt het niet erg dat het om de oudere collecties gaat, moet je zeker een kijkje nemen. Maar ook Oilily zelf heeft een online webshop met de nieuwste kledingcollecties.

Nog steeds onderscheiden ze zich met hun kleurig printjes. Oilily is een merk met een eigen identiteit. De strategie van Oilily is dat je de felle kleuren, contrasten en printjes combineert met rustige neutralen. Twee keer per jaar brengen zij hun collectie uit en daarbinnen zijn er meerdere leveringen waardoor er steeds weer wat nieuws bijkomt. Alles is makkelijk te combineren met elkaar.

Oilily is er voor voor baby’s, jongens, meisjes en dames. Daarnaast zijn er ook vele leuke accessoires te koop, zoals tassen, portemonnees, paraplu’s, sjaals, mutsen, parfums, cosmetica, etcetera.  De maten gaan voor baby’s van maat 50 tot maat 86 en voor de jongens en meiden maat 92 tot en met maat 176. Vooral de baby’s en meisjescollecties doet denken aan de schattige poppenkleertjes, met zijn vele ruches, printjes en kleuren. De accessoires maken het daarbij helemaal af. Voor de jongens is er een mooie collectie met iets minder printjes en heftige kleuren. Dus zeker goed te dragen voor de stoere jongens! Neem eens een kijkje op het internet en je zult zien dat je online leuke en toch goedkopere Oilily kinderkleding kunt vinden.